SportmallLelystad       

 De meest behulpzame website van Lelystad

 

          SportmallLelystad de meest behulpzame sportsite van Lelystad!


   Gepost door onze Sport toekomst in Lelystad


Hier vind je leuke artikeltjes van kinderen en jongeren die iets over hun sport of vereniging willen vertellen.     

                

 

Ik ben op zoek voor onze pagina "Onze sport toekomst", naar kinderen en jongeren die iets over hun sport,vereniging of hun sportbeleving willen vertellen. Wil jij dat ook? 

Schrijf dan een stukje (maar niet meer dan 175 woorden) zet je voor, achternaam, leeftijd en je sportvereniging erbij en stuur het met als onderwerp "Onze sport toekomst" naar: 

   Sportmalllelystad@gmail.com            

Je mag ook een foto van jezelf toevoegen. Maar als je jonger bent dan 16 jaar moet een van je ouders voor publicatie van je foto toestemming geven.Wij spelen op een wedstrijddag soms drie wedstrijden

Hoi, ik ben Amber van den Hengel, ik ben 10 jaar en doe aan volleybal bij Volta in Lelystad. Ik speel daar nu 1 jaar. We trainen 1 keer in de week in sportcentrum De Rietlanden. Voor de zomervakantie zijn we derde geworden en dat is best goed. Onze trainster was Nancy zij is een goede trainster hoor! Ik speel het liefst verdedigster, maar met volleybal moet je doordraaien, dus ik sta ook wel eens aan het net. In ons team spelen ook twee klasgenootjes dat zij Jasmijn en Zoë. Ook Tessa en Cerrentie zijn mijn vriendinnen. Het gaat bij ons niet zoals bij hockey of voetbal dat je elke week speelt, maar wij spelen op een wedstrijddag soms wel drie wedstrijden. Ik vind het opslaan bij volleybal nog wel wat moeilijk, maar kan goed de bal in de ploeg houden.

Na de zomervakantie ga ik naar niveau 5, maar  de teams zijn nog niet samengesteld, dus ik weet nog niet in welk team ik kom te spelen. Mijn nieuwe trainster heet Joke. Ik vind volleybal een leuke sport en Volta een leuke club.

Ik speel nu met een kniebrace, maar wil toch zo hoog mogelijk hockeyen. 

Hallo, mijn naam is Kaylee Rebel ik ben 11 jaar en speel hockey bij MHC Lelystad. Het afgelopen seizoen speelde ik in de D5. Ik had misschien wel hoger kunnen spelen, maar bij de eerste selectiewedstrijd ging het mis met mijn knie. Ik heb mijn kniebanden opgerekt en speel nu met een kniebrace en steunzolen. Maar die zolen helpen niet echt. Het afgelopen seizoen hadden we niet zo'n goed team. Iedereen deed wel zijn best hoor. Het liefst speel ik in de spits of Linksvoor. Ik heb in dat seizoen ongeveer 12 keer gescoord. Dat hadden er misschien wel meer kunnen zijn, maar ik kreeg een bal op mijn geblesseerde knie, waardoor ik de laatste wedstrijden niet meer zoveel gespeeld heb. Een doelpunt maken vindt ik prachtig, maar een goede aanval is ook voldoende. Mijn allerbeste vriendin Imke en ik spelen in het zelfde team. Na de zomervakantie gaan we naar de D2. We zijn al drie met elkaar wezen trainen. We gaan straks twee keer in de week trainen en dan zaterdags de wedstrijd.

En misschien ga ik na de vakantie ook pony lesjes volgen bij de ponyclub in Lelystad want dat vindt ik ook erg leuk.


Isabel gaat nu eindelijk wedstrijden spelen

Hallo mijn naam is Isabel Rademaker. ik ben 7 jaar en ik zit bij hockeyclub MHC Lelystad. Ik ben daar nu ander half jaar en ga na de zomervakantie voor het eerst wedstrijden spelen in de f-jes. Dat vindt ik wel een beetje spannend. Ik train een keer in de week op woensdagmiddag met nog een paar meisjes die ook nog geen wedstrijden hebben gespeeld. Ik vind hockey erg leuk en Marleen is onze trainster. Op de training scoorde ik vaak en dat wil ik in de wedstrijden straks ook. Mijn vriendinnetje van school speelt ook in ons team. Ze heet Aileen. Die vindt hockeyen bij MHC Lelystad ook Leuk. We hebben alleen nog geen tenuetje, want we weten niet of er al een nieuw shirtje is. 

Ik vind paardrijden ook erg leuk. Ik heb een keer op "Glitter"gereden bij manege Lelystad. Misschien ga ik dat later ook wel doen. 

 * Interview door Rosa Rademaker

Jesse Heere: in ons team zijn we allemaal vrienden

Hoi ik ben Jesse Heere ik ben 10 jaar en mijn sportclub is sv Lelystad 67.

Ik zit al vijf jaar op voetbal bij SVL. Na de zomervakantie speel ik in de JO 11-2 en dat is erg leuk. Ik speel het liefst centrale verdediger want ik kan goed een bal afpakken en goed koppen. Maar dribbelen en scoren doe ik ook graag. In ons team zijn we allemaal vrienden. Onze leider is dit jaar Nick. Vorig seizoen was mijn vader leider, die was soms wel een beetje streng hoor. We spelen op zaterdag en trainen twee keer in de week met ons team.

Vrijdag en zondag zit ik op de voetbalacademie van sv Lelystad 67 daar leer je heel veel techniek. Ik vind Sergio Ramos goed maar ook Ronaldo en Dolberg.

* Interview door Rosa Rademaker

Yannick vindt korfballen bij Exakwa leuk, het is gezellig en je kan lekker rennen en gooien met de bal.

Hallo ik ben Yannick Severs en ik ben 7 jaar oud. Ik zit al bijna 2 jaar op korfbal bij de club Exakwa.

Ik vind leuk aan korfbal dat het altijd zo gezellig is en je kan lekker rennen en gooien met de bal. Tijdens de training doen we ook altijd veel spelletjes. Nu zit ik in de F1 met Loek, Eric, Olivier, Lienneke en Fleur. Na de zomervakantie ga ik naar de E3 en dan zit ik bij Loek, Bjarne, Kyan, Merlin en Marit. We kunnen met de F1 nog kampioen worden maar dan moeten we wel heel veel geluk hebben namelijk als Elburg wint dan zijn zij kampioen maar als ze verliezen of gelijk spelen dan zijn wij kampioen.

Exakwa is een hele leuke club want  je leert er heel veel en ze organiseren altijd leuke dingen zoals het schoolkorfbaltoernooi. En wat ook heel leuk is is dat we elk jaar met alle korfbalkinderen 4 dagen op kamp gaan 

Wesley Heere vindt sprinten erg leuk bij av Spirit 

Hallo ik ben Wesley Heere en 12 jaar. 

Mijn sport is atletiek. en mijn sportvereniging is av Spirit in Lelystad. Ik zit nu twee jaar op atletiek bij Spirit.

ik vind sprinten erg leuk, en kan dat het best vanaf 100 tot 180 meter. Ik heb wel eens geprobeerd 1000 meter hard te lopen, maar dan verdeel ik mijn krachten niet goed en dan gaat het mis. ik train twee keer per week. Voor elke training lopen we 400 tot 800 meter per keer en daarna krijgen we een half uur loopscholing. Daar leren we erg veel van. Brain is mijn trainer en die is erg goed.Ik ben ook een keer tweede geworden in een competitie met andere clubs, dat was erg leuk.Ook doe ik mee aan de estafette ik start dan vaak als eerste of tweede. Na de herfstvakantie ga ik naar de junioren D2. Dat lijkt mij erg leuk. Mijn club vrienden zijn Zinedin, Coen en Erik.

Ik wil graag de top in nederland halen en net zo goed worden als Churandy Martina.of Usain Bolt

* Interview door Rosa Rademaker

Rosa wil Naomi van As worden en in het Nederlands elftal spelen.

Ik ben Rosa Rademaker en ik ben 9 jaar en ik zit al 4 jaar op hockey. Mijn hockey club heet, MHC Lelystad. Ik zit in de meisjes E1 we hebben altijd op woensdag en op vrijdag training en op zaterdag een wedstrijd. Hockey vind ik leuk omdat je het met een team doet en je doet het met een bal en met een stick en ik en m'n team zijn heel goed in hockeyen en nu de namen van mijn team genoten:Nikki, Dewi, Frederieke, Frédérique, Meike, Marit, Liselotte, Eva,en ik. En mijn trainer's heten:Tim en Esther. En na de zomer vakantie gaan mijn team en ik naar de meisje1E8 en dan spelen we op een half veld en nu spelen we op een kwart veld. Een keer per jaar moeten we keeper zijn. 

Later wil ik net zo goed als Naomi van As worden en in het Nederlands elftal komen, En dat was mijn verhaaltje.

Maris Severs speelt competitie bij TV Poseidon en dat is altijd super goed verzorgt.

Hallo ik ben Maris Severs (12 jaar) en ik zit al ongeveer 5 jaar op tennis bij de club Poseidon
Ik train 2 keer in de week en mijn trainer is Jeffrey. 
Ik vind de club leuk omdat het gewoon een hele gezellige club is en je doet er ook hele leuke dingen. 
Elk jaar is er bijvoorbeeld voor de jeugd een sleepover. 
Dan neem je je eigen tent mee en logeren we met zijn allen op de club. 
We doen dan allemaal leuke dingen, dit jaar gaan we zwemmen in De Eemhof. 
Ook speel ik competitie en dat is bij onze club ook altijd super goed verzorgd. 
Ik zat in het groene competitieteam met Quincy, Cathy, Koen en Gijs en dit jaar zijn wij 3e geworden!